Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

nov10

Nova podrška EU PRO namenjena unapređenju konkurentnosti i održivosti mikro i malih preduzeća

Evropska unija će preko razvojnog programa EU PRO podržati realizaciju našeg novog projekata koji će doprineti većoj konkurentnosti i održivosti preduzeća u Svrljigu. Etno forum će pomagati kroz svoje aktivnosti malim i srednjim preduzećima da unaprede proizvodne procese kao i kvalitet proizvoda i usluga, a pružiće im podršku u uvođenju relevantnih standarda i osvajanju novih tržišta. EU PRO program je jedinstven program po broju opština koje obuhvata kao i raznovrsnosti i broju projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije a sprovode u partnerstvu sa Ministarstvom za evropske integracije.

sep30

I mi Romi imamo dušu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, odobrilo nam je projekat "I mi Romi imamo dušu", u okviru kojeg ćemo u narednih godinu dana prezentovati istraživanja iz oblasti kulturne baštine Roma, organizovati likovnu radionicu za decu na temu kulturna baština Roma, organizovati javnu tribinu sa ciljem prezentacije i promocije kulturne baštine Roma, organizovati predavanje o značaju informatičkog opismenjavanja Roma, organizovati izložbu fotografija na temu kulturna baština Roma i organizovati takmičenje u literarnim radovima na temu kulturna baština Roma.

jul19

Doprinos izradi Dobrovoljnog nacionalnog izveštaja o sprovođenju Agende 2030 u Srbiji

Kroz međusobnu saradnju državnih organa, jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, među kojima je i Udruženje žena "Etno forum" Svrljig, privrednih aktera, akademske zajednice i međunarodnih organizacija, Republika Srbija je pripremila prvi Dobrovoljni nacionalni izveštaj o sprovođenju Agende 2030 u Republici Srbiji. Najtešnja saradnja Međuresorne radne grupe sa svim organizacijama koje su pružile svoje doprinose ovom Dobrovoljnom izveštaju, planirana je među prvim koracima. Takođe, namerava se posebno uspostavljanje praćenja i analize stavova, ocena i preporuka ovih organizacija, kao i drugih sa kojima partnerski odnosi budu izgrađivani daljom saradnjom.

okt03

Rod i vatreno oružje - Zašto je NAP 1325 važan

U organizaciji Centra za istraživanje javnih politika iz Beograda i našu podršku projektu na lokalu, danas je u sali Opštine Svrljig održan Okrugli sto na temu "Rod i vatreno oružje - Zašto je NAP 1325 važan". Sastanku je prisustvovala predsednica opštine Svrljig koja je govorila o bezbednosti žena na funkciji, kao i njeni pomoćnici, opštinski pravobranilac, predstavnice Centra za socijalni rad, srednje škole, Komisije za ravnopravnost polova, lovačkog udruženja i nevladinog sektora. Svi prisutni su izneli svoje stavove i probleme koje imaju u radu po pitanju bezbednosti, a koje bi trebalo rešiti. Opšti zaključak sa sastanka je da Svrljig spada u grupu bezbednih gradova u Srbiji.

avg07

Bazar Ženskih inicijativa u socijalnom preduzetništvu

Prelepi Bazar Ženskih inicijativa u socijalnom preduzetništvu u organizaciji UG Atina, sa još lepšim ljudima, divnom energijom i zajedništvom i mi kao učesnice panel diskusije na njemu. Hvala vam svima koji ste bili sa nama i obeležili Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

maj19

Planovi integriteta u institucijama sistema socijalne politike sa nadležnostima u slučajevima trgovine ljudima i u slučajevima partnerskog ili porodičnog nasilja

Trening su držale Dragana Krunić, šefica Odseka za planove integriteta Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije i Sadija Gicić, socijalna radnica i aktivistkinja za ženska ljudska prava iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, od kojih smo čule nešto više o sprovođenju planova integriteta na teritoriji Republike Srbije i o značaju njihove izrade i sprovođenja. Ispred organizatora treninga, udruženja "Tri tačke" iz Beograda, RCD Bujanovac i RIME Zaječar, nešto više o sprovođenju preuzetih obaveza iz međunarodnih ugovora i sprovođenje propisa od strane institucija Republike Srbije, u konktekstu slučajeva trgovine ljudima i partnerskog i porodičnog nasilja, govorila je Anđelka Marković, diplomirana pravnica iz Beograda.