Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

nov03

Počela podela plastenika

Danas smo počele podelu 40 plastenika koje smo obezbedile za 40 žena nosioca poljoprivrednih gazdinstava na osnovu projekta odobrenog i finansiranog od strane Evropske Unije i organizacije UN Women sa 2.880.000 dinara.

Podeli plastenika je prisustvovao i narodni poslanik iz Svrljiga u Skupštini Republike Srbije - Milija Miletić, predsednica Opštine Svrljig - Jelena Trifunović i predsednica Skupštine Opštine Svrljig - Tatjana Lazarević.

sep09

Javni poziv za učešće na konkursu za dodelu plastenika

UN Women će finansirati projekat Udruženja žena "Etno forum" u okviru kojeg je predvidjena kupovina 40 plastenika koji će biti podeljeni ženama nosiocima poljoprivrednih gazdinstava u opštini Svrljig. Pozivamo zainteresovane žene da nam dostave kopiju Rešenja gazdinstva, kao dokaz da se gazdinstvo vodi na njih, očitanu ličnu kartu i molbu u kojoj će obrazložiti u koju grupu ugroženih žena spadaju: samohrane majke, starateljice ili hraniteljice dece sa posebnim potrebama, žene preko 50 godina starosti i žene koje žive na selu. Za sve napred navedene podatke je neophodno dostaviti i dokaz. Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti", koji finansira Evropska unija.