Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

nov21

Gostovanje u emisiji Praktična žena

Članice udruženja su imale priliku da pokažu svoje umeće u pripremanju slavske pogače i tradicionalnih slavskih kolača ovog kraja u emisiji Praktična žena, a kako je to izgledalo uživo, možete videti iz priloga koji sledi  https://www.youtube.com/watch?v=w2O7Twst4g0

okt20

Projekat angažovanja geronto domaćica, kao podrška starim licima

Vec drugu godinu za redom, udruženje žena "Etno forum" Svrljig je sa uspehom završilo realizaciju projekta angažovanja geronto domaćica, koji je finansiran od strane Nacionalne službe za zapošljavanje. Opština Svrljig je jedna od najstarijih opština u Srbiji u kojoj je prosečna starost stanovništva preko 50 godina i gde centralni deo opštine okružuju 38 sela na površini od 497 km2. Stara i bolesna lica koja žive u selima ne mogu sama da brinu o sebi i neophodna im je svakodnevna pomoć oko pripreme hrane, održavanja prostora u kome žive, nabavke hrane i lekova. Ovaj vid podrške od strane Nacionalne službe za zapošljavanje je za sve njih veoma važan i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu.

sep25

Unapređenje položaja žena u ruralnim sredinama

U četvrtak 21.09.2017. u prostorijama Opštinske uprave u Svrljigu organizovale smo održavanje tribine "Unapređenje položaja žena u ruralnim sredinama", u cilju iznalaženja konkretnih mera koje mogu da doprinesu rešavanju problema vezanih za težak položaj žena u ruralnim sredinama. Tribina je organizovana uz podršku Mreže za ruralni razvoj Srbije.

okt27

Nacionalna radna grupa za praćenje reforme javne uprave

Drugi sastanak Nacionalne radne grupe održan je 26. oktobra u Beogradu, a jedna od tema za diskusiju su bili predlozi članica NRG za ključne teme za razmatranje na regionalnom sastanku WeBER platforme u Skoplju, koji će se održati nakon sastanka Nacionalne radne grupe, čija je jedna od članica udruženje žena "Etno forum" Svrljig.

sep27

Etno forum će imati članicu u Komisiji za rešavanje pritužbi u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Vladom Republike Srbije u periodu od 13. do 23. septembra 2017. godine otvorila javni poziv za izbor članova Komisije za rešavanje pritužbi u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije iz reda udruženja i drugih organizacija civilnog društva i da je jedna od kandidata predloženih na imenovanje ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije, Jelena Radojković, predsednica udruženja žena "Etno forum" Svrljig.

Čestitamo joj na izboru i želimo joj puno uspeha u radu.

jun08

Održana tribina u Svrljigu na temu "Zloupotreba držanja oružja"

Tribina na temu "Zloupotreba držanja oružja", koja je 02.06.2017. u organizaciji udruženja žena "Etno forum" Svrljig odrzana u sali Opštinske uprave u Svrljigu, a pod pokroviteljstvom Centra za istraživanje javnih politika iz Beograda i holandske ambasade, okupila je puno relevantnih učesnika, koji su dali doprinos veoma zanimljivoj diskusiji. Na tribini su govorili komandir PS Svrljig Marko Petrović i predsednik lovačkog udruzenja "Dr Milenko Hadžic" iz Svrljiga, gospodin Zlatko Rašić, o novim odredbama u okviru Zakona o oružju i municiji, Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ali i o svim tekućim pitanjima i problemima sa kojima se susreću u svom radu.