Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

maj28

Мониторинг и евалуација као основа за успешну примену Националног акционог плана Републике Србије за Резолуцију Савета безбедности УН-а 1325 –Жене, мир и безбедност

Радионица је одржана 25. маја 2017. године у заједничкој реализацији Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), Института за инклузивну безбедност из Вашингтона и Мреже организације цивилног друштва жене, мир и безбедност у Републици Србији. Предавач је био Мики Јачевић, потпредедник Института за инклузивну безбедност из Вашингтона.

maj22

Formiranje Centra za medijaciju u okviru rada udruženja

U cilju pružanja usluga medijacije u rešavanju svih vrsta sporova, kao i podršku institucijama, od državnih organa do privrednih subjekata, za uspostavljanje sistema pružanja usluga medijacije građanima, zaposlenima i drugim korisnicima, članica udruženja Jelena Radojković, od 17. - 21.05.2017. u Beogradu je prisustovavala obukama za medijatore, u organizaciji Partneri Srbija.

maj12

Unapređenje infrastrukturne opremljenosti sela

U sredu 3. maja 2017 godine u prostorijama Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Niš, sa početkom u 12 časova, održan je sastanak u organizaciji Mreže za ruralni razvoj Srbije, na temu ‘‘’Unapređenje saradnje OCD sa javnim institucijama u održivom ruralnom razvoju u cilju unapređenja infrastrukturne opremljenosti sela’’. Cilj sastanka je unapređenje saradnje OCD sa javnim institucijama i iznalaženje konkretnih mera koje mogu da doprinesu rešavanju definisanih problema.

maj24

Rodni aspekt nasilja u porodici i nasilja nad decom

Seminar ’’Rodno zasnovano nasilje’’, na kojem smo učestvovali u okviru projekta ’’Senzibilisanje inter – sektorskih timova o rodnom aspektu nasilja u porodici i nasilja nad decom’’ koji Oaza Sigurnosti iz Kragujevca sprovodi u okviru zajedničkog projekta Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji II, koji realizuju UNICEF, UN Women, UNFPA i UNDP, u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost.

maj12

Analiza zloupotrebe oružja i uticaja na rodno-zasnovano nasilje

Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) u okviru realizacije projekta ,,Analiza zloupotrebe oružja i uticaja na rodno-zasnovano nasilje kroz građansku akciju i javno zagovaranje politika“ koji podržava holandska ambasada kroz MATRA program pozvao nas je na radionicu u Kragujevcu koja je održana 4. maja 2017. godine u hotelu Kragujevac .

maj04

Efektivno praćenje javnih politika

Predstavnice udruženja dale su svoj doprinos učešćem na seminaru za organizacije civilnog društva “Efektivno praćenje javnih politika”, održanom od 19 – 22. aprila, u okviru Projekta unapređenja kapaciteta civilnog društva Zapadnog Balkana za praćenje reforme javne uprave – WeBER, a u saradnji sa Višegrad fondom.