Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju "ETNO FORUM"-a, Udruženje žena iz Svrljiga. Na ovoj strani možete pročitati sve aktuelne aktivnosti.

dec03

Konferencija o trendovima u komunikacijama u neprofitnom sektoru

TACSO Resursni centar Građanskih inicijativa zajedno sa Srbijom u pokretu organizovao je treću po redu PRaćka konferenciju o trendovima u komunikacijama u neprofitnom sektoru, na kojoj su organizacije širom Srbije, izmedju ostalih i "Etno forum" iz Svrljiga, imale priliku da podele svoja iskustva, trenutne problem sa kojima se susreću i zajednički iznađu najbolja rešenje da komuniciraju svoje rezultate sa javnošću.

okt28

Banka hrane - Humanošću protiv gladi

Organizacija "Banka hrane" iz Beograda, donirala nam je 20 paketa osnovnih životnih namirnica, koje smo podelili našim korisnicima usluga i ovim putem im se na tome zahvaljujemo. Svaki vid pomoći je dobrodošao, jer opština Svrljig spada u grupu najsiromašnijih opština u Srbiji - devastirano područje, a takodje smo i jedna od najstarijih opština u celoj Srbiji i mnogo je onih kojima je pomoć neophodna. Nadamo se da će i drugi donatori imati ovo u vidu i omogućiti nam da prosledimo pomoć onima kojima je najpotrebnija.

sep17

Javno zagovaranje za globalni razvoj

Trening "Javno zagovaranje za globalni razvoj" u organizaciji Udruzenja "Narodni parlament" iz Leskovca i Gradjanskih inicijativa iz Beograda, održan je 15. i 16. septembra u Leskovcu. Na treningu su se okupili desetak predstavnica i predstavnika OCD iz Srbije, zainteresovanih za aktivnije angažovanje na polju medjunarodne razvojne saradnje i globalnog razvoja. Učesnici su imali priliku da se informišu o metodama javnog zagovaranja u vezi sa predstojećim donošenjem nacionalnih politika u oblasti medjunarodne razvojne saradnje, kao i o DEAR pristupu - obrazovanju za razvoj i podizanje svesti javnosti o globalnim razvojnim temama. Trening je vodio Marjan Huč iz SLOGA platforme slovenačkih nevladinih organizacija za razvojnu saradnju i humanitarnu pomoć.

okt29

Borba protiv korupcije u javnoj potrošnji

Seminar, koji je deo projekta "Gradjansko drustvo i pravosudje: ka vise transparentnosti i borbe protiv korupcije u javnoj potrosnji", koji je realizovao Toplicki centar za demokratiju i ljudska prava, Uzicki centar za ljudska prava i demokratiju i Udruzenje tuzilaca i zamenika javnih tuzilaca Srbije, održan je na Tari u periodu od 20-23. oktobra, a jedna od organizacija koje su imale svog predstavnika, bilo je i udruženje žena "Etno forum" Svrljig. Na ovom skupu je najviše obradjena tema nepravilnosti u javnim nabavkama i evidentiranih slučajeva korupcije u postupcima javnih nabavki.

sep29

Bazični trening za povećanje vidljivosti OCD

U organizaciji TACSO Gradjanskih inicijativa - Resursni centar za organizacije civilnog društva (OCD) u Srbiji, održan je 22. i 23. septembra u Beogradu bazični trening za povećanje vidljivosti organizacija civilnog društva. Trening su vodile PR menadžerke Marija Vujković i Vladica Jovanović, koje su nam predstavile značaj uspostavljanja dobrog imidža i reputacije organizacija civilnog društva, kao i kako targetirati javnost, koji su alati i kanali komunikacije, zašto su društvene mreže važne i kako se distribuira sadržaj na njima.

sep10

Prva Srpska Televizija 150 minuta u gostima u udruženju žena Etno forum

U petak, 09. septembra, imale smo čast i zadovoljstvo da ugostimo ekipu Prve Srpske Televizije i da im uz miris i ukus domaćeg ajvara, u toploj porodičnoj atmosferi u kući domaćice Lalice Antić, ispričamo kakav je postupak njegove izrade, od kakvih paprika ga je najbolje napraviti i da li je ljubav najvažniji sastojak koji mu daje tako lep ukus koji nas podseća na detinjstvo, rodni dom i najlepše jesenje večeri koje smo provodili sa ukućanima, komšijama i prijateljima.